Back in tha hood

Tror jag har använt mig av den där rubriken förut men den här gången är den bruklig eftersom den bokstavligen talat refererar till min verklighet. Jag har dock grums och sthlm mellan tiden på rud och min nuvarande postadress på krp vilket är same shit, different name så back in tha hood är inte hel fel rubrik. Fast varför ska jag förklara mitt val av rubrik, egentligen. Jag måste ha tråkigt...

Iallafall. Jag börjar närma mig förlossning med stormsteg. Var hos BM idag och fick förklaringen på "knäppet" jag kände i söndags. Bebisen hade "snurrat till sig och hamnat så långt ner i bäckenkanalen som det bara går, nästa steg neråt är lika med förlossningsstart"  vilket jag hoppas händer inom en snarare framtid än beräknat datum 11/9. Skulle vara fräsit imorrn. 080828. Massa åttor vilket gör det lätt för framtida sambo när de ska ringa fk, a-kassa, sjukvårdsrådgivning och dylikt för dennes räkning. Som mamma hoppas jag man kan komma ihåg det oavsett sifferkombination.

Z spådde mig till i söndags. Jag har erfarenheter från tidigare som gör att jag tar hennes profetior på allra största allvar så förstå min besvikelse när det sket sig. Hoppas det är ett fel på 10, då kommer ju nästa vara rätt. Synd dock att jag inte var en häst av plast med en föda-barn-knapp på. Nu fick jag plötsligt en uppenbarelse av det morbida slaget. Om man har bråttom när man skriver ordet föda-barn-knapp så kan f tangenten lätt misstryckas på sin granne d och då blir det helt plötsligt mycket mer otrevligt. Ingen som slagits av den tanken förut? Nej, tänkte väl det.

Annars känns flytten hur bra som helst. Lägenheten är jättefin och vi har nu fått en stor uteplats med gräs, bussen går precis utanför, nära till universitetet osv. Skitbra. Området är också ganska najs (jag är ju ändå svensk) eftersom det satsas på studenter i granngårdarna, konsekvenserna kan ni ana men med risk för att verka rasistisk håller jag mig till att säga att området mer är mångkulturellt på en välbalanserad nivå än jag hade väntat mig.

Det självklara plusset är dock att nu finns moster, som för övrigt snart kan benämnas gammelmoster och måste kännas konstigt med tanke på hennes ålder på 33 år, nära mig och bebben. Mamma kan infinna sig på 45 min och Z är nu så nära så vi kan skicka röksignaler om vi skulle vilja. Skönt.




      =     

                                                                                                       

Saida ?                                             Z?


 

                                       

Vill bli lättare.

Nu sitter jag här. 20 kg plus sen 12:e januari. Har precis läst sköna Z:s blogg. Jag vill inte föda barn men jag vill ändå. Det börjar bli tungt nu och då är det ändå en månad kvar till beräknad förlossning. Läste dock att en förlossning nu inte skulle innebära någon större risk för bebisen så jag har vräkt in mig kanelbullar. De köpta funkade inte så jag bakade egna med enorma mängder kanel (var det kanelen som var den verksamma substansen eller hela konceptet kanelbulle?). Nästa var champagne men jag är för feg för att testa. Har nån sorts föreställning om att en tå eller ett finger kan trilla av den lille om jag inte sköter mig tills målsnöret är sönder. Eller snarare mitt underliv är uppfläkt och söndertrasat. Huvva. Häromdagen frågade barnmorskan om mina tankar om förlossningen. Man har så många så man blir bara blängande en stund varpå frågan kommer "behöver man verkligen ta med sig tofflor till förlossningen"? Inte "hur funkar EDA eller "hur ont gör det", nej nej. Vi kom iallafall fram till att  jag "hoppas kunna klara sig med profylaxandning och gärna bad o dusch, positiv till lustgas och EDA om det behövs". Det är vad som står i mina papper om "inför förlossning". Det hade jag inte i sinnet när jag 22 februari 2008 gick dit för inskrivning. I Omv anamnesen står:

Livsstil : Johanna studerar till sjuksköterska och är hitflyttad från värmland. Alkoholaudit= 4p.

Var det mitt liv innan allt det här satte igång? Minns inte. Iallafall, Rasmus, Elna, Ebba, Adina eller vem du nu är....du är välkommen till mitt liv och jag hoppas vi ses snart. Jag ser fram emot att byta ut de vakna nätterna pga. värk i ben, rygg och dylikt till kolik och bajs.

Förhoppningsvis sitter jag här om inte alltför länge med tensen i ena handen och skriver med den andra mellan värkarna.