Utmaning

Från Z

Reglerna är följande:

- Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
- Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
- Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
- Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

1. Min andra och min tredje tå är ihopväxta till  ungefär hälften. Creapy tycker många, gulligt tycker några. Min son har ärvt en mildare variant av missbildningen på vänster fot.

2.  Jag måste bädda min säng varje morgon. Även om det är så stressigt så det blir frukost i hallen samtidigt som man sätter på sig skorna.

3. Jag städar när jag är irriterad eller ledsen. Maniskt...det har varit väldigt rent och snyggt i min lya ett tag nu.

4. Jag har ett kontrollbehov som inte är av denna värld. Detta leder till att jag har svårt för att lämna över saker till andra. Påklädning av barn, disk, köra bil osv. Övar på att bli bättre.

5. När jag var liten så sa min balettfröken till mig att jag var för tjock för en ballerinaklänning. Jag utvecklade efter detta anorexiatendenser som gör att jag hänger upp mig väldigt på min vikt. Annoying för både omgivning och min själ. Min mamma blev jättearg och den nätta ballerinan fick sig en avhyvling.

6. Mitt favoritgodis är sura colanappar och mormors tänder. Bassets wine gums går också bra. Men bara på lördagar.

7. Första gången jag "kelade" med en kille i bara underkläderna så trodde jag att jag blev gravid. Vi hade inte haft sexualundervisning ännu.

Utmanar:

Madde
Mia

Ni andra är också utmanade men jag har inte alla länkar. Give it to me så jag har.


Veckans rubrik

Satt och zappade på text-tv (vem fan behöver tidningar) när jag plötsligt fastnade vid rubriken "Mördade albinos säljs till häxor". Okej...Jag ser en by med albinos som alla efter en blodig natt blivit ihjälhuggna av Jason som sedan säljer vidare kadavren till tanter på flygande kvastar, stora hattar och vårtor på näsan. Kan verkligheten bli mer sci-fi? Ungefär så var det också. Fast det var inte en by med albinos. Det var albinos bosatta i en region i Tanzania. Mördaren var troligen en random skara utan hockeymasker och häxorna var medicinmän. Men ändå. Regionens albinos var med all rätt oroade över detta. Jag visste inte ens att det fanns så många fler än en albino på hur många miljoner som helst. Tydligen inte...

Dop

Min make på låtsas vill döpa vår son. Detta är inget jag tänker motsätta mig även om jag själv är ganska likgiltig till idén för övrigt. Jag har dock en del problem. Valet av gudmor. Jag hade nämligen bestämt lite i förväg att det skulle bli min kära Z. Dels för att jag fått den informella äran till hennes underbara M men mest för att hon är min bästa vän. Detta krockar nu lite med tanken på min moster. Hon är som min syster och hon närvarade, om ej planerat, vid min förlossning varpå jag också vill ge henne äran. Tanken slog mig att ha moster som gudmor och lite modernt min Z som gudfar. Kul grej ju. Men F vill ge titeln till nån av sina och då kan det bli lite många. Hoppas inte jag gör nån besviken i vilket fall.

En klatschig (stavas?) grej jag vill göra är att spela en låt som börjar lite innan vi kommer in i kyrkan och slutar lagom tills vi kommit in. Det kanske är lite väl dramatiskt men jag känner att alla dop jag hittills varit på är så jävla dryga och trista. Låtvalet kan verka kommersiellt och dötrist för vissa men det skiter jag i. Det blir "Curly Sue" med Takida där jag även bortser från att han sjunger "godess" för i övrigt så träffar den helrätt på vad jag känner för den lilla krabaten. Faktiskt så starkt så jag börjar gråta av kärlek när jag ser på honom och lyssnar på låten. Eller är det nån som har andra tips och ideer på hur man kan poppa upp ett kyrkligt event?


Mitt liv som mamma

Jag har ännu inte identifierat mig med rollen mamma. Det låter väldigt konstigt. Mamma Jonny, och jomammy är alteregon och lämpade sig inte alls till den riktiga varan. Mamma Johanna låter kaotiskt och underligt i mina öron.

Jag fick bevis för den kaotiska delen igår när jag för första gången som äkta mammaledig skulle till BVC utan F som bära grejer- samt moralstöd. Tusen väskor och tre liter svett senare står jag iallafall där inne och klär på min gosse igen efter vägning och mätning, btw så väger han numer 4380 gram och är 55,5 cm lång. BVC- sköterskan ville hävda att han vuxit till 56 cm men efter ommätning fick jag ner det till förstnämnda. Jaja...klä på var det ja...jag råkar vända mig om och böja mig ner mot skötväskan utan att hålla i R. Inte bra. Hon går i taket och fäller en dräpande kommentar som med andra ord betydde att jag är en dålig mamma som lämnar mitt tre veckor gamla barn på en fyra meter lång bänk i fem sekunder. Såvitt jag vet så kan han inte rulla runt än. Och skulle kan helt plötsligt klara det så är faktumet att den långa bänken i kombination med kanterna på skötbordet skulle hindra ett fall med en sannolikhet på ca 99,9 %. Som tur var så kissade han på henne som hämnd. Well trained...

Så. Nu har min låtsasmake fått sig att göra på veckorna så jag är alltså mammaledig på riktigt nu. Hur spenderar man dagarna om man inte har några pengar? Går promenader? Åker buss? Jag gjorde allt det igår och är redan lite uttråkad. Min kära Z föreslog yoga och babrytmik. Det känns så långt ifrån min verklighet så det finns inte. Men jag har bestämt mig för att inte vara så dömande och ge det en chans. Men jag tänker vänta tills jag är så less som det bara går. Än har jag ju kvar syltning, saftning och ungefär 100 kakrecept att lära mig utantill.

Min viktminskning verkar också ha stannat av. Hur är det möjligt? Jag visste att jag var en av de där som inte blev av med sina kilon. Jag är inte besatt men jag har en garderob som väntar och det är bråttom. Mina ekonomiska tillgångar tillåter inte att jag köper en ny kollektion för varje storlek ner till ursprungliga jag så tills jag nått mitt mål så får jag se ut som en friskis och svettiskaraktär i jympapjucks och fleecejacka. Från 85 till nuvarande 75. Ska till 65. Håll tummarna.