Alone in the dark II

Nu är jag ensam igen. Har varit det sen halv två igår eftermiddag. Mina aktiviteter: Shoppa loss, äta mat, se en film, dricka vin, tvätta (man måste ju vara lite effektiv), scrappa (!), äta godis, sova jättelänge.

Så idag när jag vaknade efter 7 timmars oavbruten sömn så var jag bara ljusblå under ögonen. Kan inte minnas när jag sist var med om det. När jag tittade på kort igår så såg jag att mina värsta bakfyllor 2002/2003 gav mig samma look som jag har nu när jag är piffad. Fick det bekräftat när Z ringde och hade kommit på samma sak. Så om 5-10 år kommer jag alltså till vardags att se ut som mina värsta bakfyllor idag. Tur att det inte händer så ofta då...

Så, det är ganska så skönt att vara ensam. Idag ska jag iväg på en flickafton men jag är så R-sugen så jag kanske åker till Sunne istället. Jag nästan skakar. Visste inte att det kunde bli såhär jobbigt. Men men...man måste få vara sin egen människa också.

Fårskinnsfäll

Igår damp det ner en lapp om ett erbjudande på en fotostudio här i stan. Det gällde fotografering av sitt barn (under 7 månader). Eftersom jag är en sucker för stora siffror (desto större siffror i förhållande till övrig text, desto bättre pris, det är jag helt övertygad om) så har jag nu en tid bokad för Rasmus första fotografering på tisdag klockan 15.00. Vad tänkte jag på? Det är ju inte direkt orginalitet med "naken på fårskinnsfällen-förstorningar".  Jaja. Han är ju ganska fotogenique så det blir nog bra.






När jag skulle testa hemma blev det
inte så bra. Anledning: fotografen.





Vilken pärla.




Här sitter vi med lite stöd från morfar
men nu kan han sitta 1,5 minuter själv.

Alone in the dark

För första gången sitter jag i min lägenhet helt ensam. Tror inte att det har hänt förut. R är hos mormor och F är i sthlm och jag sitter här, äter chips och förbereder mig inför morgondagensdagens lab. En sökning efter vad Hematokrit på google resulterade i EU- parlamentets förslag om nya riktlinjer angående blod- och plasmadonationer. Man ska tydligen enligt dem lämna frivilligt och helt utan ersättning. Lite att dricka var ok men en souvenir eller så var betalning likaväl som rena pengar och ska inte förekomma. Iallafall. Hittade det till slut på kau.se och sitter nu och läser...

"HemoCue B-hemoglobin system består av engångs mikrokuvetter med reagens i torr form och

en specialkonstruerad fotometer."  - ????


"Natriumnitrit överför hemoglobin till methemoglobin, som med natriumazid ger azidmethemoglobin."  - ?????


"Fotometern levereras kalibrerad mot en våtkemisk glukosdehydrogenasmetod med

hemolysering och fällning enligt tillverkarens kalibreringsinstruktion QK-003." - ????

"Kapillär provtagning tas vanligen i lång- eller ringfingret. Kapillärprov kan också tas i

örsnibben." - Den förstår jag.


"En i varje grupp ska vara fastande (ej äta eller dricka 10 timmar före provtagning). OBS! Får

inte dricka kaffe eller te, ej heller röka eller snusa! Max 1 litet glas vatten." - Amning är min ursäkt.


"OBS! Buffy coat räknas inte in i volymfraktionen för röda!"


"Reagenser/Utensilier"

"Hepariniserade glaskapillärrör"

"Specialutrustad centrifug med tallrikshuvud" (haha)

"Pastellina"

"Linjal"


Så. Vad är det egentligen vad vi ska göra? Det där sista änns lite som Estetisk verksamhet all over again.