Väntan.....T minus 10 dagar.

Uträkning utgår från dagens datum: Mån 1 sep 2008.
Din graviditet startade Tors 6 dec 2007.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 20 dec 2007 (ägglossningen).
Du har gått 270 fulla dagar av 280 (96%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 4 fulla dagar(v38+4).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
[Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 11 sep 2008
Du har 10 dagar kvar till förlossning.

Vecka 39 enligt familjeliv.se :

Kroppen: Barnmorskan kontrollerar nu om barnets huvud är fixerat. När barnet slutgiltigt har lagt sig med huvudet nedåt är först huvudet rörligt (R), sedan brukar det gå över till att bli ruckbart (Ru). Slutligen fixeras huvudet (F) vilket kan kan göra lite ont just som det sker, det kan kännas som något stort och hårt surrat sig fast i bäckengången. Man kan också känna som ilningar i slidan och neråt benen vilka beror på att barnet kommer åt nerver när det vrider sig ned i bäckenet.
Kroppen har förberett sig, livmodertappen har mognat och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältingssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Vecka 39 enligt Johanna:

Kroppen: Barnmorskan kontrollerade för 2 veckor sen och fann att bebis redan var fixerat (F) vilket faktskt gjorde ont när det skedde, om det var det som hände då, det vet man ju aldrig. Din kropp känns som tre kroppar som hoppar på en fjärde kropp. Ljumskarna är stela och när man böjer sig neråt, ligger på rygg eller sitter vanligt så får man lite kräk i halsen. Oftast går man på toaletten 3 ggr/timme för annars får man jätteont, börjar hoppas på att det är värkarna som sätter igång och blir bara besviken om så inte är fallet. Nr två på toa får man inse att man över huvudtaget aldrig mer kommer uträtta innan bebis kommer ut. Vad som händer med all mat vågar jag inte ens tänka på. Slemproppen kommer formodligen aldrig att lossna heller eftersom min bebis aldrig kommer vilja ut.

Barnet: Mina kunskaper om vad som händer med barn i magen vid en viss tidpunkt av graviditeten är små så därför tänker jag inte dividera med ovanstående men jag kan tillägga att rörelser är kul och uppskattat av den lille krabaten. Jag är visserligen glad över dessa livstecken men önskar att få mindre hårda sparkar mot urinblåsa och en viss nerv som leder till höger ringfinger och resulterar i spontana ryckningar.

Pappan: En liten egen variant men jag tycker ju att pappan likafullt bör vara med i vad som händer under en graviditet. Mitt barns far tycker att tv och dator är mycket roligare än att städa och plocka upp saker. Jag är inte bitter men vill i det närmaste ta på mig egen ära för att hemmet redan är i princip fullt inboat och trevligt. Säger man saker som "Det behöver jättedammsugas i hela lägenheten nu efter all borrning" så går han och tar ett bad. En annan variant är:

-F, den där svarta lådan med kort i......
-Ja, den är fin
-.....kan du hämta den tror du?

Resultatet är att han slår sig ner vid datorn och förser sig själv med hörlurar och slår på jättevolym.

Ja ä inte bitter.

Slutligen vill jag grattisa min kära L i gustavsberg på den stora födelsedagen. Ska ringa nu. Tjapp

Kommentarer
Postat av: Mia

Hej!

Välkommen tillbaka till Värmland då får man säga!

Inte långt kvar tills den lille kikar ut nu!

Blir kul det! Kanske inte förlossningen då men allt annat... Hehe!

Har inte din man fattat att när man har en gravid fru så är bara att släppa allt annat & göra som hon säger! :-)

Det va Olle grymt bra på... synd att det inte håller i sej längre...

Ha de gott!

Kram! /Mia


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback